0
Košík je prázdný
0

    Kvalitní kabely Draka s dlouhou životností

    04.10.2024

    O německé společnosti Draka

    Společnost Draka je přední globální výrobce a dodavatel kabelových systémů a řešení. Je součástí skupiny Prysmian Group, která je jedním z největších světových hráčů na trhu kabelů a kabelových systémů. Draka se specializuje na výrobu širokého spektra kabelů pro různé průmyslové a komerční aplikace, včetně telekomunikací, energií, stavebnictví, dopravy a automobilového průmyslu.

    Draka je dnes považována za jednoho z lídrů v kabelovém průmyslu s důrazem na kvalitu, spolehlivost a udržitelnost. Její produkty se používají v kritických infrastrukturách po celém světě, od telekomunikací a energetiky, po dopravu a stavebnictví.

    Draka v číslech

    🏢 založena: 1910, tj. více jak 100 let zkušeností (od 2011 součástí Prysmian)
    📈 obrat 16 mld. Euro (skupina Prysmian)
    👫 zaměstnanci: 30.000 (skupina Prysmian)
    🏭 továren: 100 (skupina Prysmian)
    💼 zastoupení: 50 zemí (skupina Prysmian)


    Optické kabely

    Optické kabely Draka představují špičku v oblasti přenosu dat, a to díky své vysoké spolehlivosti, výkonu a inovativnímu designu. Jsou navrženy pro širokou škálu aplikací, od telekomunikačních sítí až po datová centra a průmyslové instalace. Díky využití nejmodernějších technologií poskytují tyto kabely mimořádnou šířku pásma a rychlost přenosu dat, což je klíčové pro dnešní, stále se rozvíjející digitální svět.

    Jednou z hlavních předností optických kabelů Draka je jejich vynikající odolnost vůči vnějším vlivům. Díky robustní konstrukci a použití kvalitních materiálů jsou tyto kabely schopny fungovat bezchybně i v náročných podmínkách jako jsou extrémní teploty, vysoká vlhkost nebo mechanické namáhání. To z nich činí ideální volbu pro aplikace, kde je nezbytná spolehlivost a dlouhá životnost.

    Optické kabely Draka jsou navíc navrženy s ohledem na snadnou instalaci a údržbu. Díky flexibilnímu designu a široké škále dostupných konfigurací mohou být snadno integrovány do jakéhokoliv projektu, ať už jde o rozsáhlé telekomunikační sítě nebo specializované průmyslové aplikace. To nejen šetří čas a náklady během instalace, ale také zajišťuje dlouhodobou spokojenost zákazníků.

    Draka je také známá svým závazkem k udržitelnosti a ekologii. Při výrobě optických kabelů jsou dodržovány nejvyšší standardy ochrany životního prostředí, a to jak ve výběru materiálů, tak v samotném výrobním procesu. S optickými kabely Draka si tedy můžete být jisti, že nejen získáváte špičkový produkt, ale také přispíváte k udržitelnější budoucnosti.

    🛒 Nabídka


    Datové kabely

    Strukturované datové kabely jako jsou nestíněné UTP nebo stíněné FTP, STP a další varianty, jsou klíčovým prvkem moderních komunikačních sítí.

    Nabízené kabely Draka jsou navrženy s důrazem na nejvyšší kvalitu a spolehlivost, což zajišťuje bezproblémový přenos dat i v těch nejnáročnějších podmínkách. Díky použití vysoce kvalitních materiálů a preciznímu zpracování splňují všechny naše kabely přísné normy a standardy, čímž se minimalizuje riziko ztráty signálu, rušení či degradace přenosu.

    Každý typ kabelu, má své specifické výhody, které naše produkty maximálně využívají. Například FTP, STP kabely jsou vybaveny dodatečným stíněním, které účinně chrání proti elektromagnetickému rušení, což je ideální pro prostředí s vysokou úrovní elektrických interferencí. UTP kabely zase nabízejí vynikající výkon při zachování nízké hmotnosti, flexibility a ceny, což z nich činí ideální volbu pro většinu běžných aplikací.

    Investice do kvalitních strukturovaných datových kabelů je zásadní pro dlouhodobou stabilitu a výkon vaší sítě. Naše kabely poskytují nejen vynikající přenosové vlastnosti, ale také dlouhou životnost a odolnost vůči opotřebení. Díky tomu se minimalizuje potřeba častých výměn nebo oprav, což přináší úspory jak časové, tak finanční. Pokud hledáte spolehlivost a vysoký výkon, naše nabídka kabelů je ideální volbou pro jakýkoliv projekt.

    Datové kabely Draka se vyrábějí v Maďarsku pod dohledem německých odborníků a mají životnost 25 a více let. Důkazem je možnost získat 25letou záruku, která je sice pro běžného spotřebitele nedostupná, ale to životnost kabelů nesnižuje. Pro získání takhle dlouhé záruky musí instalaci provést Drakou certifikovaná firma pod dohledem supervisora z Draky.

    Draka - základní modelové řady

    Draka Kategorie Název Odkaz
    Draka - UTP kategorie 5e cat. 5e Draka řady UC300 🛒 Nabídka
    Draka - UTP kategorie 6 cat. 6 Draka řady UC400 🛒 Nabídka
    Draka - UTP kategorie 6a cat. 6a Draka řady UC500 🛒 Nabídka
    Draka - UTP kategorie 7 cat. 7 Draka řady UC900 🛒 Nabídka
    Draka - UTP kategorie 7a cat. 7a Draka řady UC1500 🛒 Nabídka

    Draka ToughCat kabely

    Draka - ToughCatDraka - DNV GL ToughCat kabel označuje specifický typ ethernetového kabelu, který je navržen pro průmyslové aplikace. Tento kabel je vyvinut tak, aby byl extrémně odolný vůči náročným podmínkám jako jsou mechanické namáhání, chemikálie, teplotní extrémy, vlhkost a další nepříznivé vlivy prostředí. Takže jsou vhodné i do takové ho prostředí jako jsou lodě nebo pobřežní instalace.

    🛒 Nabídka


    Draka - optické kabely

    Koaxiální kabely

    Koaxiální kabely Draka jsou synonymem pro spolehlivost a vysoký výkon v přenosu signálu. Díky jejich robustní konstrukci, která zahrnuje celoměděný středový vodič a kvalitní stínění, poskytují naše koaxiální kabely vynikající ochranu proti vnějšímu rušení a minimalizují ztrátu signálu na delší vzdálenosti. To z nich činí ideální řešení pro široké spektrum aplikací, od televizního vysílání až po připojení k internetu a další datové služby.

    Široká škála kabelů od největších průměrů kabelu (19mm) až po kabely s nejmenším průměrem (3mm) umožňuje široké spektrum jejich využití. Od páteřního rozvodu kabelových operátorů až po instalace v bytech. Vybrat si může každý. Každý chce kabel s nejnižším útlumem, ale ten je fyzikálně dán průměrem středového vodiče.

    Koaxiální kabely Draka se vyrábějí v Německu. Díky dlouhodobému výzkumu, prvotřídním materiálům a kvalitě výroby mají životnost 25 a více let. Důkazem je možnost získat 25letou záruku, která je sice pro běžného spotřebitele nedostupná, ale to životnost kabelů nesnižuje. Pro získání takhle dlouhé záruky musí instalaci provést Drakou certifikovaná firma pod dohledem supervisora z Draky.

    Kabely 75 Ohm

    Koaxiální kabely 75 Ohm jsou nejčastěji používány pro přenos televizního signálu (kabelové televize, DVB-T2 i satelitu). Díky své konstrukci zajišťují kvalitní přenos videa a zvuku bez významného zkreslení nebo ztrát.

    Provedení a značení v kostce

    Základní koaxiální kabely Draka mají ve svém názvu definované provedení. Není to žádná magie, ale spíše přímočaré označení kabelů, viz tabulka:

    např. kabel Coax11 AD 08 E PVC
    útlum provedení průměr opletení plášť
    Coax11 AD 08 E PVC
    ¦ ¦ ¦ ¦ PVC = vnitřní kabel
    ¦ ¦ ¦ ¦ PE = venkovní kabel
    ¦ ¦ ¦ ¦ FRNC / LSHF = nehořlavý
    ¦ ¦ ¦ E = economy, základní opletení
    ¦ ¦ ¦ A = advanced, vyšší opletení
    ¦ ¦ ¦ S = super, nejvyšší opletení
    ¦ ¦ průměr středového vodiče, v tomto případě 08 = 0,8mm
    ¦ A = hliníková fólie jako stínění
    ¦ C = měděná fólie jako stínění
    ¦ D = drop cable (přívodní kabel od rozvaděče k zásuvce)
    ¦ T = trunk cable (páteřní kabel od zdroje signálu k rozvaděči)
    útlum v dB / 100m [200 MHz], v tomto případě 11 = -11 dB / 100m

     

    Základní rozdělení kabelů podle útlumu

    Draka jako každý jiný výrobce s širokou nabídkou koaxiálních kabelů rozlišuje 2 základní druhy kabelů:

    1. Trunk cables jsou páteřní kabely s velkými průměry, malým útlumem a obvykle celoměděné s vysokou hustou opletení. Takové kabely využívají například kabelové televize mezi jednotlivými rozvaděči na delší vzdálenosti.
    2. Drop cables jsou přívodní kabely, které přivádějí televizní signál od rozvaděče k účastnické zásuvce, tedy na kratší vzdálenosti. Mají střední až malé průměry a tím pádem i vyšší útlum, ale jsou ohebnější, lépe se s nimi pracuje a pasují na ně běžné konektory.

    Draka jednoduše označuje kabely podle typu, který zase odráží útlum na 200 MHz. Čím nižší číslo, tím nižší útlum a vyšší průměr kabelů. Samotné provedení pak bývá různé. Základem je středový vodič z čisté mědi.

    Druh Typ Draka ekv. Belden Průměry Odkaz  
    Trunk
    cable
    C3 Draka Coax3 Belden Coax 3 3,5 / 14,9 / 19,3 🛒 Nabídka Draka - koaxiální kabely
    C4 Draka Coax4 Belden Coax 4 2,2 / 10,2 / 13,8 🛒 Nabídka
    C6 / RG11 Draka Coax6 Belden PRG11 1,6 / 7,3 / 10,1 🛒 Nabídka
    Drop
    cable
    C8 / RG7 Draka Coax8 Belden PRG7 1,2 / 5,4 / 7,1 🛒 Nabídka
    C9 / 1.13 Draka Coax9 Belden Coax 9 1,13 / 4,8 / 6,8 🛒 Nabídka
    C10 / RG6 Draka Coax10 Belden H125 1,0 / 4,7 / 6,8 🛒 Nabídka
    C11 / RG59 Draka Coax11 Belden H121 0,8 / 3,5 / 5,0 🛒 Nabídka
    C15 Draka Coax15 Belden H123 0,65 / 2,9 / 4,3 🛒 Nabídka
    C20 Draka Coax20 Belden H122 0,45 / 1,95 / 3,2 🛒 Nabídka

    Kabely 50 Ohm

    50 Ohm kabely jsou optimalizovány pro přenos výkonu a vysokofrekvenčních signálů, což je důležité v telekomunikacích, vysílání a přenosových systémech, kde je důležitá minimální ztráta signálu.

    🛒 Nabídka