0
Košík je prázdný
0

    Spur HDPE trubky a mikrotrubičky

    05.06.2024

    HDPE potrubní systémy jsou určeny pro mechanickou ochranu veškerých optických a metalických kabelů a dodáváme je včetně příslušenství.

    HDPE kabelové chráničky

    HDPE kabelové chráničkyChráničky z vysokohustotního polyetylenu (HDPE) jsou určeny pro přímou pokládku do země za účelem mechanické ochrany optických i metalických kabelů.

    Slouží k vytváření kabelových cest pro následné zavedení (zatažení či zafouknutí) kabelů. Poskytují ochranu instalovaných kabelů a umožňují snadnou výměnu kabelů bez dodatečných zemních prací.

    Používají se při výstavbě místních a dálkových sítí kabelových televizí, informačních přenosových sítí atd.

    Základní vlastnosti a výhody HDPE

    • dlouhá životnost
    • tlaková odolnost
    • tepelná odolnost (při montáži -10 °C až +50 °C, při provozu -40 °C až +70 °C)
    • odolnost proti vlhkosti, oleji, benzínu, hlodavcům a jiným nepříznivým faktorům pod povrchem
    • snadné spojování trubek pomocí spojek

    Základní vlastnosti a výhody lubrikace

    provedení svazků

    Všechny námi dodávané chráničky jsou vyrobené s hladkou vnitřní stěnou a s trvalou polymerní lubrikací (TPL), díky které mají nízký koeficient tření <0,1 a lze je tak využívat i na delší instalační vzdálenosti a tím šetří nervy a čas při instalaci. Tyto frikční vlastnosti se po dobu životnosti chrániček nemění.

    Barvy, proužky a zakázkový potisk

    Trubky dodáváme až ve 12ti barevných variantách, které umožňují jednoduché rozlišení trubek při pokládání více trubek v jedné trase. Podrobnějšímu rozlišení může pomoci označení trubek pomocí 1-4 podélných proužků a zakázkový potisk trubek na přání zákazníka.

    Kabelové chráničky - barevné varianty

    Typy balení

    Typickým balením trubek 40/33/3,5 mm je smotek v návinu 100 (průměr 140cm, váha 40kg), 200 (155cm, 80kg) nebo 300 metrů (170cm, 120kg). Větší balení dodáváme na dřevěném bubnu 225 x 100 cm na jehož manipulaci je potřeba vysokozdvižný vozík. Metráž dodáváme ve smotku. Vzhledem k váze, průměru a tuhosti HDPE trubek je doprava vždy nadrozměrná.

    HDPE chráničky - produktový list CZ 🛒 Varianty a ceny

    HDPE mikrotrubičky

    HDPE mikrotrubičkyMikrotrubičky jsou vyráběny z vysokohustotního polyetylenu (HDPE) a jsou používány při instalaci optických kabelů a svazků optických vláken za účelem mechanické ochrany mikrokabelů a svazků vláken.

    provedení svazků

    Mikrotrubičky dodáváme s drážkovanou vnitřní stěnou a s TPL (permanentní termoplastickou lubrikací) pro usnadnění zafukování.

    Vyrábí se ve třech variantách (vnější / vnitřní průměr) a my dodáváme standardně:

    1. Tenkostěnné DI (Direct Install) instalace do chrániček: 7/5,5; 10/8; 12/10 mm
    2. Silnostěnné DB (Direct Buried) pokládka přímo do země: 7/3,5; 7/4; 10/5,5; 12/8; 14/10 mm
    3. Nehořlavé LSHF (Low Smoke Halogen Free)  do vnitřních prostor: 7/5,5; 10/8; 12/10 mm

    Barvy, proužky a zakázkový potisk

    Trubky dodáváme až ve 12ti barevných odstínech a jedné transparentní variantě, které umožňují jednoduché rozlišení mikrotrubiček při instalaci. Podrobnějšímu rozlišení může pomoci označení mikrotrubiček pomocí 1-4 podélných proužků a zakázkový potisk mikrotrubiček na přání zákazníka.

    Kabelové chráničky - barevné varianty

    Typy balení

    Typickým balením mikrotrubiček je dřevěný buben 90 x 60 cm nebo smotek v požadované metráži.

    Mikrotrubičky - produktový list CZ 🛒 Silnostěnné DB 🛒 Tenkostěnné DI

    Svazky mikrotrubiček

    HDPE svazky mikrotrubičekSvazky mikrotrubiček různých konfigurací s pláštěm na bázi HDPE jsou vhodné pro zafukování optických vláken nebo mikrokabelů. Jsou určeny pro rychlou, jednoduchou a efektivní instalaci většího počtu trubiček v jednom kroku. Svazky mikrotrubiček jsou především určeny pro výstavbu FTTH sítí.

    V podstatě jde o kombinaci HDPE trubky ve které jsou už od výrobce umístěné mikrotrubičky. Plášť (trubka) přiléhá pevně k mikrotrubičkám, takže tvoří pevný svazek se kterým je snadná manipulace. Plášť ale není s mikrotrubičkami pevně spojen, nezasahuje do nich a tak si mikrotrubičky zachovávají stejné vlastnosti jako ty vyrobené samostatně.

    provedení svazků

    Mikrotrubičky ve svazcích dodáváme s drážkovanou vnitřní stěnou a s TPL (permanentní termoplastickou lubrikací) pro usnadnění zafukování.

    Počty mikrotrubiček a provedení svazku

    Standardní počty trubiček jsou 2, 3, 4, 7, 12 nebo 24 v jednom svazku. Na zakázku lze vyrobit i jiné množství mikrotrubiček, různé kombinace barev a různé průměry mikrotrubiček v jednom svazku.

    HDPE svazek 2 mikrotrubiček HDPE svazek 3 mikrotrubiček HDPE svazek 4 mikrotrubiček HDPE svazek 7 mikrotrubiček HDPE svazek 12 mikrotrubiček HDPE svazek 24 mikrotrubiček

    Barvy, proužky a zakázkový potisk

    Trubky dodáváme až ve 12ti barevných variantách, které umožňují jednoduché rozlišení trubek při pokládání více trubek v jedné trase. Podrobnějšímu rozlišení může pomoci označení trubek pomocí 1-4 podélných proužků a zakázkový potisk trubek na přání zákazníka.

    Kabelové chráničky - barevné varianty

    Typy balení

    Typickým balením svazků je smotek v návinu 100, 200 nebo 300 metrů. Větší balení dodáváme na dřevěném bubnu 225 x 100 cm na jehož manipulaci je potřeba vysokozdvižný vozík. Metráž dodáváme ve smotku.

    Svazky mikrotrubiček - produktový list CZ 🛒 Varianty a ceny